Champions League – odds på verdens største klubbturnering

I europeisk klubbfotball er det ingen turnering som har større prestisje enn Champions League. Denne turneringen er en videreføring av den tidligere Serievinnercupen, og den rangerer godt foran turneringer som Europa League og Europa Conference League. Det å gå til topps i Champions League gir enorm prestisje innenfor klubbfotballen. Det er ikke enkelt å være sikret en plass i turneringen om et lag ikke spiller i de største europeiske ligaene. Dette er turneringen som ofte domineres av klubber fra ligaer som Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga og den hollandske Æresdivisjonen.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
BONUS
VURDERING
SPILL NÅ
1
200% opptil 100 EUR
2
100% opp till 2000 NOK
3
100% opptil 2000 NOK
4
100% opptil 3000 NOK
5
5 x 20 EUR gratisspill
6
100% opptil 5.000 kr

Champions League så dagens lys i 1992

Serievinnercupen ble avviklet for første gang i 1955/1956-sesongen. Frem til formatet ble endret fra og 1992/1993-sesongen, var dette en ren cupturnering hvor kun ligamesterne i de enkelte land tilsluttet det europeiske fotballforbundet UEFA, spilte. Med innføringen av Champions League ble dette endret slik at flere lag fra samme liga kunne delta. Med årene er turneringen blitt større, og i dag består gruppespillet av 32 lag fordelt på åtte grupper. 

25 av disse lagene er kvalifisert på bakgrunn av plasseringen i den hjemlige ligaen, mens også vinneren av Europa League i den foregående sesongen får plass i turneringen. De seks siste plassene går til lag som kanskje må gjennom både førkvalifisering, en, to eller tre kvalifiseringsrunder samt en playoff-runde. De to beste lagene i hver gruppe i gruppespillet går videre til utslagsrundene. Disse starter med to kamper i åttendedelsfinalen, deretter det samme i kvart- og semifinalen, før det eventuelt spilles en finale. Finalen i CL består av en kamp. 

Betting på Champions League

Real Madrid har vunnet mest

Kun to norske lag har spilt i Champions League. Molde har klart å komme til gruppespillet en gang, mens Rosenborg har klart kunststykket hele 11 ganger. I 1996/1997-sesongen slo Rosenborg ut AC Milan i den avgjørende kampen i gruppespillet og avanserte til kvartfinalen. Der ble de utslått av Juventus. 

22 lag har klart å vinne Champions League eller Serievinnercupen en eller flere ganger. Medregnet forløperen til turneringen, er det Real Madrid som har flest trofeer med 13 titler. Deretter følger AC Milan med 7 triumfer, mens både Liverpool og Bayern München har vunnet turneringen 6 ganger. Bak disse følger Barcelona og Ajax med henholdsvis 5 og 4 titler. Juventus har tapt finalen flest ganger med 7, mens Bayern München og Benfica har tapt fem ganger hver.  

Du finner mange muligheter for betting på Champions League

Champions League er den mest populære klubbturneringen hos bookmakerne, og det betyr også at du finner hundrevis av oddsspill med både vanlige odds og liveodds på hver eneste kamp. I gruppespillet kan du spille odds på om Real Madrid slår Ajax i en gruppespillkamp. Du kan også spille på om favorittspilleren din scorer kampens første mål når laget til vedkommende spiller kvartfinale. Eller om denne spilleren spiller scorer i løpet av kampens første 10, 15, 20 eller 30 minutter. Du kan spille på om Liverpool vinner 3-0 eller 4-1 i den tredje kampen i gruppespillet, eller om det første målet i denne kampen kommer etter et innkast, corner, frispark eller straffe. 

Før gruppespillet starter på høsten kan du også plassere langsiktige vinnerspill (outrights). Det kan være hvilket lag som vinner turneringen, kommer til finalen eller går videre fra gruppespillet. Du kan også plassere odds på hvilken spiller som blir toppscorer i Champions League. Uansett om du velger lange oddsspill eller går for enkeltkamper, vil du alltid finne mange oddsspill på kampene i CL, i tillegg til god fotball. Oppdag og liveodds och live stream på Champions League.